petak, 28. rujna 2007.

KRISTIJAN POTOČKIKRISTIJAN POTOČKI

Kristijan je rođen 22.12.1977. u Zagrebu. Odrastao je u Maksimiru i kao dijete uvijek je imao pse. Kao i Leona i on je još kao osnovnoškolac odlučio postati glumcem. Prva uloga bila mu je u igrokazu za primanje u pionire, a zvala se «Josip Broz Higijeničar». Kao dijete imao je glumačke angažmane u zagrebačkim kazalištima: Maloj sceni, ZKM-u, Bagatelli, radionicama Krešimira Zidarića, i Branke Cvitković. Pred kraj srednjoškolskog obrazovanja otputovao je u Ameriku gdje je polazio satove glume u glumačkoj školi u kojoj se školovao i Robin Williams.

Akademiju je upisao 1998. godine, a završio 2002. Trenutačno je jedan od voditelja popularne HTV-ove emisije za mlade «Briljantin» koja se emitira svaki dan uživo. To nije njegov prvi televizijski angažman, prije desetak godina bio je «Željko Znatiželjko» u HTV-ovoj emisiji «Dobro jutro Hrvatska». Ovaj zaljubljenik u adrenalinske sportove (bavi se paraglajdingom, padobranstvom i alpinizmom )nada se kako će njima zaraziti i Leonu. Tako je jedna od njegovih želja da se on i Leona zajedno bave alpinizmom.

GLUMAČKI ANGAŽMANI:

HNK: «Očevi i sinovi», «Nevjesta od vjetra», «Vassa Železnova», «Večeras improviziramo»

ZKM: «Mi djeca s kolodvora ZOO»

DUBROVAČKE LJETNE IGRE: »Četvrta sestra», «Kristofer Kolumbo», „Posjet stare dame“

HISTRIONI: «Na Tri krala ili kako hoćete»

KAZALIŠTE TREŠNJA: «Petar Pan», „Džingis Kan“

ZAGREBAČKO KAZALIŠTE LUTAKA: „Odiseja“FILMOGRAFIJA:

„Ne zaboravi me“ (1997.) cjelovečernji igrani

„Holding“ (2000.) cjelovečernji igrani

«Seks, piće i krvoproliće» (2004.) cjelovečernji igrani

«Ispod crte» (2003.) cjelovečernji igrani

„Duga mračna noć“ (2002.) cjelovečernji igrani

„Holding“ (2000.) cjelovečernji igrani

KRISTIJAN POTOČKIKristijan POTOČKI(Zagreb, 1977). Glumom se počeo baviti u ranom djetinjstvu u Dramskom studiju Mala Scena i Zagrebačkom kazalištu mladih. Nakon završene srednje škole odlazi na usavršavanje na College of Marin, California. Na zagrebačkoj ADU diplomira 2002 godine i postaje član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Debitira na pozornici Gradskoga kazališta Trešnja u Zagrebu ulogom Mikija Trasija u musicalu Mačak Džingiskan i Miki Trasi, a suradnju nastavlja naslovnom ulogom Petra Pana. Igrao je u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, Zagrebačkom kazalištu mladih, pulskom Istarskom narodnom kazalištu, na Dubrovačkim ljetnim igrama, u Histrionima i Zagrebačkom kazalištu lutaka. Snimio je epizodne uloge u filmovima Jakova Sedlara, Antuna Vrdoljaka, Petra Krelje i Tomislava Radića. Široj televizijskoj publici ostao je poznat je po vođenju emisije Briljanteen i prvoga hrvatskog Survivora (Odisejev otok

Nema komentara: